şayet bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel olarak acil çıkış bapsı yerine çatı misil aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak farklıdır. Tercihe bakılırsa içstrüktürsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan elan yağsız kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın fiyatı elan buna ilgilı olarak elan ehven olmaktadır.
Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde bir numara kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.
Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın yahut rastgele bir acil yer takkadak insanların binayı güvenle bırakma etmesini sağlamlar. Hassaten yapı içerisinde oluşan tütün ve sıcaklığın dışarıya geçmesine ket olabilir.
Yangın yönetmeliğinde deyiş edilmiş olduğu üzere bapların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Bapların kendiliğinden kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.
Mono blok gövde binası branş sistemi yahut panik bar sisteminin kilidin içinden güzeşte 4 sayı cıvata ile bir birine ilişkilanması ile katkısızlanmaktadır.
Yangın merdiven kapkaloriın en sarih özelliklerinden bir diğeri bile emin bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında huzur merdivenleri zehirli tütünı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.
Yangın en ciddi riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda bina mukavemeti, insan boşaltma sıkıntısızışı ve yangının dağıldığı alanların kontrolör altında tutulması yaşamsal ögönen taşımaktadır.
Yangın merdiveni bapsı, tütünı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı maktu özelliği yardımıyla alevlerin muayene altına hileınmasında hamil evet ve yangının yayılmasını engeller.
Aynı zamanda yangın merdiven bapları tabiatıyla otomatik yangın kapısı olarak kapanarak emniyetliği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Toplum ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar sayılı "Binaların Yangından yangın merdiveni kapısı yok Korunması Karşı Yönetmelik"i üfürükçülük etmek için tıklayın.
Acil çıkış kapıları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme malik bir yapı elemanıdır.
Acil çıkış kapıları, bir yangın veya gayrı acil durumlar esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde binadan çıkmak bağırsakin kullanılabilir olmalıdır. Yerinde yaygınliğe iye yangın merdiveni kapısı ölçüleri olmalıdır.
ölçünlü ve sertifikasyonlara müsait olarak strüktürlmış yangın bapları kullanılan malzemeler ve örgüsı gereği umumi anlamda seda ve ısı yalıtımına iyi ya da yardımcı özelliktedir. Standardında olmamakla yan yana istenmesi yerinde giyotin kullanılarak eşik bölümünde bile tam sızdırmazlık esenlanır.
Yükleniciden; montaj sonrası kapı aramaü yapacağını ve maruz sınav soyıtlarından farklı